I 4 trin til en ny dam

 

En smuk dam er selvfølgelig stoltheden i din have. Det burde det i hvert fald være. Er det tid til en ny dam? Så tænk grundigt over, hvad du gerne vil have. Måske har du i flere år forsøgt at opgradere dammen med nye planter, flotte nye fisk eller en bedre pumpe, men er nu kommet frem til, at det virkelig er bedre at passe en ny dam. Det betyder, at du skal investere noget tid, men du vil også få meget igen.

Hvordan går du til en ny dam i 4 trin?
Hvordan går du til en ny dam i 4 trin? Selvfølgelig starter alt med det første skridt: at blive inspireret. Du får chancen for at starte fra bunden igen. Din nye dam kan være helt anderledes end din gamle. Selvom du ikke har en dam endnu, er første skridt selvfølgelig at bestemme, hvad du vil have. Længe leve internettet. Du skal bare gennemse websteder som vores og bruge kanaler som Instagram og Pinterest til at finde eksempler på damme, du kan lide. Det er altid nemmere at passe en smuk ny dam, når du har en konkret idé i tankerne.

Trin 1: Beslut dig for, hvad du vil have
En vigtig del af dette første trin er at bestemme, hvilken slags dam det skal være. Ønsker du en pryddam/fiskedam, eller måske en badedam? Det er også muligt at lave en dam, som består af to dele: et svømmeområde og en dekorativ del.

Trin 2: Bestem, hvilke muligheder der er
Det andet trin er at bestemme, hvilke muligheder der er. Det afhænger selvfølgelig i høj grad af to faktorer: pladsen i din have og dit budget. Det er godt at blive informeret af en ekspert. Fordi en dam involverer mange ting. Den rigtige damforing, pumper, filtre, planter: Lad en ekspert hjælpe dig med at sammensætte det samlede billede. Sørg for at drøfte alle dine ønsker og krav og vær godt informeret om de forskellige muligheder.

Trin 3: Forbered din have
Trin tre er at forberede din have. Nu kan du få dette gjort af en specialist, hvis de skal tage sig af din nye dam. Du kan dog også selv stå for (en stor del af) forberedelsen. For eksempel ved selv at fjerne din gamle dam og gøre området mest muligt klar til den nye dam. Dette sparer dig naturligvis også for omkostninger.

Trin 4: Start konstruktionen
Det fjerde trin er selve konstruktionen. Vær godt informeret, når du beslutter dig for at bygge din egen dam. Det er selvfølgelig interessant ud fra et omkostningssynspunkt, man har trods alt kun omkostninger til materialer. Men det, der tæller, er selvfølgelig et godt slutresultat, som du kan have glæde af i mange år fremover. Som en handy gør-det-selv kan du skabe en smuk dam. Er du ikke særlig handy, har du ingen erfaring, eller har du simpelthen ikke lyst til selv at gå på arbejde? Så sørg for at hyre en god specialist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *