Forsåning i potter, sådan gør man

 

Fra marts er solen stærk nok til at så, men det er stadig for koldt udenfor. Løsningen er forsåning i potter derhjemme eller i drivhuset. På denne måde får du et forspring på vækstsæsonen.

Hvornår skal man så?
Januar og februar er allerede gode måneder til at så frø, som spirer ved 10 grader. Såsom gulerødder, endivie, spinat, salat, radiser, karse, rucola, bønner og ærter. Det er bedst at så rucola og gulerødder udenfor, endive og salat sås bedst indendørs til senere brug i køkkenhaven.

Februar er et godt tidspunkt for auberginer og peberfrugter. I marts kan du forså de fleste planter til haven derhjemme. Forsåning af stangbønner og forsåning af tomater udføres i slutningen af ​​marts. Begge frø kræver en høj temperatur på 20 til 25 grader Celsius. Sørg derfor for at have et varmt sted foran vinduet. Den nemme køkkenhave lærer dig forskellige metoder til såning.

Nogle planter sår man af en anden grund. For eksempel er stokroser forsået bag glas i november, så de blomstrer udendørs det første forår i stedet for sent på sæsonen eller året efter. Afrikanske morgenfruer kan forsåes hele året rundt. Grunden til at du sår disse er, at du kan sætte flotte stærke planter i din køkkenhave mellem grøntsagerne. De holder nematoderne væk fra dine grøntsager.

Lys, varme og rum
Forsåning er ikke så svært, men der er et par ting at huske på. Giv tilstrækkeligt lys, men ingen skarp sol. Varmen er god, men den må ikke blive for varm. Giv dine planter plads til at vokse og så ikke for tæt sammen. På denne måde vokser frøene til stærke planter. Er lyset for skarpt, for meget varme eller for lidt plads, får du slappe, hængende planter.

Tip før såning
Saml gamle æggekartoner til forsåning. Læg æggekartonerne på en plastikoverflade, såsom en beholder, for at opsamle det overskydende vand. Vand med en plantesprøjte og vand hellere flere gange om dagen end for meget på én gang. Så ikke for dybt og med tilstrækkelig afstand mellem frøene. Tjek også emballagen for at se, hvor lang tid det tager at spire. Nogle arter tager op til tre uger. I løbet af denne tid skal du holde jorden konstant fugtig, men ikke våd.

Tidlige arter
Forsåning kan give en fordel ved vanskelige arter. Porre kan for eksempel dyrkes på alle årstider. Vælg de tidlige sorter, såsom Carlton, til at så i potter i huset allerede i februar eller marts. Du har så mindre chance for sygdomme og skadedyr og sætter de stærkere planter i jorden i juni. Tidlig salat har også en fordel: Som et høstbart hoved skyder det ikke hurtigt igennem.

for sjov
Du kan så solsikker fra marts. Denne art klarer sig godt i jorden. Hvorfor så der hjemme? Fordi det er sjovt at lave med børn. Det er fascinerende at se frøets spiring og vokse til en plante fra dag til dag.

Det samme gælder for tomater. Disse klarer sig så godt i en gryde, at det nogle gange er bedst at lade dem ligge i gryden. Det ser smukt ud. Tænk på cherrytomater af sorterne ‘Red Alert’, ‘Sungold’ og ‘Sprite’. Vælg rummelige potter med en diameter på 25 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *