Grønne tips mod ukrudt i din have

Om foråret begynder alt at gro igen i din have. Desværre rejser ukrudt også hovedet. Med disse grønne tips ved du, hvad du kan gøre mod ukrudt i din have.

Ukrudt mellem fliserne
Især mellem fliser kan det hurtigt blive grønt. At feje dine terrassefliser kraftigt med en kost hver uge vil forhindre ukrudt i at vokse. Tip 2 omhandler mos, som hovedsageligt vokser på skyggefulde steder. Mos er let at feje væk med en kost. Kløver mellem fliser er også et kendt problem. Selvfølgelig kan du trække ukrudtet ud. Det er nemmere at dække ukrudtsområderne med kogende vand. Planterne vil dø. Gentag hældningen af ​​kogende vand et par gange for det bedste resultat.

Stædige planter
Nogle planter udvider sig så hurtigt, at de overgroer grænserne. Jordhyld er sådan en plante, som hovedsageligt invaderer haven på skyggefulde steder. Spørg dig selv, hvor generende du finder tilstedeværelsen af ​​denne plante. Du kan muligvis tåle denne knap så iøjnefaldende plante i skyggehjørner og placere højere skyggeelskende buske og større planter imellem.

Hvordan bekæmper du jordældre? Hvad du ikke skal gøre er at trække planten ud. Det spreder sig gennem rødderne. Når de trækkes ud, bliver rødderne, der forbliver i jorden, faktisk mere grønne. Det er bedst at skære de grønne dele af planten af ​​hver uge. Planten vil så svækkes og forsvinde fra din have. Men vær på vagt, for hvert år vil der være endnu et forsøg på at erobre din have!

Hvad skal man gøre ved padderok? Padderok eller padderok er et ukrudt, der vokser på dårlig jord, restekanter og i rodede hjørner. Planten er giftig, hvilket betyder, at andre planter ikke bryder sig om at gro der og så kan et rodet hjørne overtage køkkenhaven, hvis man har den liggende brak i et stykke tid. Padderok er ikke let at bekæmpe med gift eller med at slå eller trække. Men det er ikke nødvendigt. Padderok kan ikke lide godt gødet jord af god kvalitet. Med at forbedre din jord med kompost, barkflis og gødning, vil padderok forsvinde af sig selv. Især et tykt lag kompost gør underværker. Efter et par uger kan du grave jorden op, og din køkkenhave vil være fri for padderok.

padderok
Tips mod ukrudt
Mange ukrudtsmidler dræber ikke kun planter, men også insekter og regnorme. Det er ærgeligt. Det er bedst at holde ukrudt under kontrol. Skær grænsen hver uge. Er det for meget arbejde? Drys derefter barkflis eller andet organisk materiale mellem planterne i din border. Såsom kakaoskaller eller træflis. Læg din terrasse stramt ud og brug anti-roddug på steder, hvor du ikke ønsker at planter gror. Fej din terrasse ugentligt, så små planter ikke har en chance for at vokse.

Hvis du vil bekæmpe ukrudt, så køb et produkt, der er sikkert og kan købes i en havebutik. Eddike og salt dræber ukrudt, men roden lever som regel og spirer igen. Eddike er også skadelig for andet liv i jorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.